Με τα δικά σας λόγια…

80 ετών διαγνώστηκα με κάταγμα στην σπονδυλική μου στήλη ύστερα από πέσιμο. Μου συστήθηκε η ακινητοποίηση στο κρεβάτι με την χρήση κηδεμόνα και παυσίπονων. Ύστερα από 4 εβδομάδες και με τον πόνο να χειροτερεύει ενώ εγώ πλέον δυσκολευόμουν να σταθώ έστω και 2 λεπτά όρθιος μου σύστησαν τον κ. Ι. Καρνέζη για την μέθοδο της κυφοπλαστικής. Στο ραντεβού που είχα και αφού μου εξήγησε ακριβώς το πρόβλημα μου απλά και κατανοητά κανονίσαμε δύο μέρες μετά να μου εφαρμόσει την συγκεκριμένη μέθοδο. Το αποτέλεσμα πραγματικά ξεπέρασε τις προσδοκίες μου. Την ημέρα της επέμβασης μπήκα στο νοσοκομείο με φοβερούς πόνους και την επόμενη ακριβώς μέρα βγήκα σαν να μην είχε γίνει ποτέ το ατύχημά μου. Ο πόνος ήταν παρελθόν κι εγώ μπορούσα να περπατώ όπως και πριν. Δεν ξέρω πραγματικά πώς να σας ευχαριστήσω γιατρέ που μου δώσατε την ζωή μου πίσω ενώ όλοι μου λέγανε να μάθω να ζω με τους πόνους.
Τρισδιάστατο μοντέλο κατάγματος σπονδυλικής στήλης
ΑΤ
Αθήνα
Είχα την ατυχία να πάθω ατύχημα μέσα στο σπίτι μου, κτυπώντας την σπονδυλική μου στήλη έχοντας συγχρόνως και οστεοπόρωση. Ημουν πολύ άσχημα, έτρεξα σε νοσοκομείο και σε εξωτερικούς γιατρούς δυστυχώς το πρόβλημά μου χαρακτηρίστηκε αρκετά δύσκολο (συγκεκριμένα είχα οστεοπορωτικό κάταγμα στον δωδέκατο θωρακικό σπόνδυλο). Η λύση βρέθηκε όταν συνάντησα τον εξαίρετο γιατρό, Ορθοπαιδικό κύριο Ιωάννη Καρνέζη, άνθρωπο υπέροχο με ευγένεια και ήθος, με υπομονή, κατανόηση. Προσέγγιζε τον κάθε ασθενή του ψυχικά και ψυχολογικά πράγμα σπάνιο για τη σημερινή μας εποχή. Η επιστημονική του κατάρτιση και η κλινική του εμπειρία με οδήγησαν σε κάτι πιο συγκεκριμένο για την καλυτέρευση της ζωής μου: την Κυφοπλαστική. Αυτό το χειρουργείο ήταν τέσσερα τσιμπηματάκια ενός κουνουπιού, δεν πόνεσα, δεν παραπονέθηκα για τίποτα, έφυγα περπατώντας άνετα. Η μετα-χειρουργική μου κατάσταση εξελίχθηκε πολύ καλά. Ο γιατρός μου δεν με άφησε ποτέ χωρίς επικοινωνία και παράλληλα εγίνοντο και εξετάσεις για την οστεοπόρωση. Τελικά με απήλαξε και από το εβδομαδιαίο χάπι που έπαιρνα για την οστεοπόρωση, την οποία τώρα ελέγχω με μια ετήσια ένεση. Αισθάνομαι απεριόριστη ευγνωμοσύνη και δεν έχω λόγια να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στο γιατρό μου.
Τρισδιάστατο μοντέλο σπονδυλικής στήλης. Η βελόνα μπαίνει στον σπόνδυλο που έχει υποστεί το κάταγμα κατά τη διάρκεια της κυφοπλαστικής.
ΙΚ
Ηράκλειο