Με τα δικά σας λόγια….

Τον Ιούνιο του 2017 η κόρη μου διαγνώστηκε με εφηβική ιδιοπαθή σκολίωση. Αμέσως απευθυνθήκαμε στον κύριο Καρνέζη, ο οποίος είχε εξαιρετική φήμη για τις γνώσεις του και την πολυετή εμπειρία του σε θέματα παθήσεων σπονδυλικής στήλης. Ο κύριος Καρνέζης μας συνέστησε επανεξέταση της κόρης μας μετά από 1 χρόνο, όπου φάνηκε ότι η χειρουργική διόρθωση της σκολίωσης ήταν αναπόφευκτη και ήταν ανάγκη να γίνει άμεσα. Παρόλο το ότι στα μάτια μας η χειρουργική επέμβαση φαίνονταν ιδιαίτερα δύσκολη, ο κύριος Καρνέζης απάντησε με πολύ κατανοητό τρόπο σε όλες μας τις απορίες και μας καθησύχασε, ειδικά την κόρη μου για την οποία ήταν και η πρώτη της επέμβαση. Εκεί καταλάβαμε ότι εκτός από εξαιρετικός ιατρός ήταν και πάνω από όλα άνθρωπος. Κατά τον προεγχειρητικό έλεγχο, τόσο ο ίδιος όσο και η βοηθός του μας στήριξαν και μας καθοδήγησαν με τον καλύτερο τρόπο. Μετά την χειρουργική επέμβαση, η κόρη μας παρουσίασε ιδιαίτερα γρήγορη βελτίωση και πήρε εξιτήριο πολύ γρήγορα, δεδομένης της έκτασης του χειρουργείου. Σε όλη τη διάρκεια της σύντομης νοσηλείας της, ο κύριος Καρνέζης ήταν δίπλα μας σε καθημερινή βάση, τουλάχιστον με 3 επισκέψεις την ημέρα. Επίσης, ήταν κατατοπιστικότατος στις οδηγίες που μας έδωσε κατά την έξοδό μας από το θεραπευτήριο ενώ ήταν πάντα διαθέσιμος να απαντήσει τηλεφωνικά σε απορίες που είχαμε και να τον επισκεφτούμε δια ζώσης. Η επιτυχία της επέμβασης φάνηκε πρόσφατα με τον πρώτο ακτινολογικό μετεγχειρητικό έλεγχο, όπου η διόρθωση της σκολίωσης ήταν πλήρης. Νοιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω θερμά τον κύριο Καρνέζη για την απόλυτη θεραπεία της κόρης μου. Τον ευχαριστώ όχι μόνο για την επιτυχή έκβαση της χειρουργικής αποκατάστασης της σκολίωσης, ως αποτέλεσμα της πολυετούς εμπειρίας του και των επιστημονικών του γνώσεων και ικανοτήτων του αλλά και, το κυριότερο, για το ότι στάθηκε δίπλα μας τόσο ζεστός και υποστηρικτικός, με ιδιαίτερη ευγένεια ψυχής. Και τώρα, μήνες μετά την επέμβαση, χάρη στον κύριο Καρνέζη η κόρη μου απολαμβάνει τη ζωή της, χωρίς αυτό το πρόβλημα υγείας, έχοντας της χαρίσει ένα μέλλον χωρίς πόνο και ανατομική δυσλειτουργία. Σας ευχαριστώ θερμά για όλα κύριε Καρνέζη!!!!! Γεώργιος Παν. Πατρινός Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Πατρών, Σχολή Επιστημών Υγείας
τρισδιάστατη αναπαράσταση σπονδυλικής στήλης από ρομποτικό σύστημα neuronavigator
Γεώργιος Παν. Πατρινός, Καθηγητής
Πανεπιστήμιο Πατρών, Σχολή Επιστημών Υγείας
Η δωδεκάχρονη κόρη μας διαγνώστηκε με ιδιοπαθή σκολίωση σε αρκετά προχωρημένο στάδιο και με μετατόπιση σπονδύλου Ο5. Είχαμε την καλή τύχη ο γιατρός μας να μας συστήσει τον ιατρό Ι.Καρνέζη, με τον οποίο άμεσα προγραμματίστηκε το χειρουργείο μας. Όταν μια οικογένεια περνάει δύσκολες στιγμές, η συνειδητοποίηση των πραγμάτων, η ανασφάλεια, η αβεβαιότητα και η ψυχολογική αναστάτωση, είναι σίγουρα ανακούφιση, να μπορεί ο γιατρός σου να μεταδώσει με τέτοιο τρόπο μια σιγουριά ότι όλα θα γίνουν καλά για το παιδί σου. Αλλά και το σημαντικότερο, το ίδιο σου το παιδί να νιώθει σίγουρο και άνετο σε μια τόσο απρόσμενη αλλαγή στην ζωή του. Αυτό το εισπράξαμε σε όλη την διάρκεια της περιπέτειάς μας. Η διόρθωση της σκολίωσης με σπονδυλοδεσία, έγινε με μεγάλη επιτυχία από την ομάδα του κ. Καρνέζη και η κόρη μας είχε υποδειγματική ανάρρωση. Σαν οικογένεια νιώθουμε ευγνωμοσύνη για όλα, που σήμερα η κόρη μας ζει την κάθε της μέρα φυσιολογικά και πάνω από όλα συνοδεύοντας τη ζωή με θετικότητα και χαμόγελο!
τρισδιάστατη αναπαράσταση σπονδυλικής στήλης από ρομποτικό σύστημα neuronavigator
ΑΠ
Επτάνησα
Σε ηλικία 13 ετών παρουσίασα σκολίωση οσφυικής και θωρακικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης. Παρόλα τα θεραπευτικά μέσα (κηδεμόνας) που χρησιμοποίησα για μια 2ετία δεν υπήρχε καμία βελτίωση. Στο πίσω μέρος του μυαλού μου υπήρχε και η χειρουργική επέμβαση γιατί με την πάροδο των ετών η σκολίωση επιδεινώθηκε και άρχισαν οι πόνοι στην μέση και στο θώρακα. Αποφάσισα να χειρουργηθώ δείχνοντας εμπιστοσύνη στην εμπειρία του κ. Καρνέζη και στον εξοπλισμό του θεραπευτηρίου στο οποίο χειρουργήθηκα και νοσηλεύτηκα. Η μετεγχειρητική μου πορεία εξελίχθηκε ομαλά χωρίς να χρειαστεί ούτε μετάγγιση αίματος και χωρίς κάποια επιπλοκή. Την δεύτερη ημέρα περπάτησα χωρίς κανένα πρόβλημα. Η μεγάλη μου έκπληξη ήταν όταν μέτρησα το ύψος μου και είχα ψηλώσει 9 εκατοστά. Μέσα σε διάστημα 3 μηνών είχα επανέλθει στις κανονικές μου δραστηριότητες. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον γιατρό μου για την επιτυχία της επέμβασης και για την ψυχολογική υποστήριξη που μου παρείχε.

Ακτινογραφία σπονδυλικής στήλης κοπέλας 26 ετών με σοβαρή σκολίωση. Προεγχειρητική ακτινογραφία
Αθήνα
Χίλια Ευχαριστώ είναι λίγα για να πω στον ιατρό μου κ. Ιωάννη Καρνέζη (και την ομάδα του) που με τη βοήθεια του Θεού βρέθηκαν στον δρόμο μου. Έχουν περάσει μόλις τρεις μήνες από την επέμβαση σκολίωσης. Έχει ισιώσει το σώμα μου και είναι σαν να ξαναγεννήθηκα. Επιστρέφω σιγά-σιγά σε κανονικούς ρυθμούς. Μπορώ να ζήσω πάλι φυσιολογικά τη ζωή μου. Περιγράφω σύντομα και απλά την ιστορία μου για να καταλάβετε πόσο σημαντική ήταν για μένα αυτή η εγχείρηση και πόσο “τυχερή” στάθηκα σε αυτό το στάδιο της ζωής μου. Επίσης, αν κάποιος έχει παρόμοια προβλήματα να μη διστάσει να τα αντιμετωπίσει, και αν θέλει περισσότερες πληροφορίες για την περίπτωσή μου, μπορεί να πάρει τα στοιχεία μου από το ιατρείο. Έχω επισκεφτεί πολλούς γιατρούς κατά τη διάρκεια της ζωής μου. Το πρόβλημά μου είναι σύνθετο. Στην νηπιακή μου ηλικία είχα εξάρθρωση στους γοφούς και στα δύο πόδια που αντιμετωπίστηκε συντηρητικά, (χωρίς χειρουργική επέμβαση, με γύψο και ειδικά παπούτσια με σίδερο ανάμεσα). Στην εφηβεία η δεξιά πλευρά του σώματος αναπτύχθηκε διαφορετικά από την αριστερή “λόγω κακής στάσης”. Παρουσιάστηκε δυσπλασία στη λεκάνη και ανισοσκελία στα πόδια μου. Σε ηλικία 22 ετών έβαλα πιο ψηλό τακούνι 1-1,5 εκατοστό στο δεξί μου πόδι. Παρόλα αυτά, πάντα με τη βοήθεια της οικογένειάς μου, η ζωή μου ήταν φυσιολογική. Δεν είχα αντιληφθεί το κυρίως πρόβλημα, δηλαδή την σκολίωση στην μέση μου, παρά μόνο όταν άρχισε να με πονάει μετά από την πρώτη γέννα 26 ετών. Είχα διπλή σκολίωση τύπου S. Στην ηλικία αυτή η σκολίωση στην μέση μου ήταν μικρότερη 40-45 μοίρες. Οι διαφορετικές γνώμες και απόψεις ιατρών που άκουσα, με μπέρδεψαν. Μου είπαν για χειρουργική επέμβαση στη μέση (έξι μήνες στο κρεβάτι με κίνδυνο 30% να μείνω ανάπηρη). Μου είπαν για “πονόμετρο!” (λες και τον πόνο μπορείς να τον μετρήσεις). Ένας κόμπος ανέβαινε στο λαιμό μου κάθε φορά που συζητούσα τα προβλήματα της υγείας μου με το γιατρό. Δεν μπορεί να ήμουν μια χαμένη υπόθεση. Με τα ρούχα η σκολίωση δεν φαινόταν τόσο πολύ και (αφού είχα να μεγαλώσω δύο παιδιά) το αντιμετώπιζα με φυσιοθεραπείες -όταν χρειαζόταν- και ασκήσεις κάθε πρωί (κοιλιακούς και ραχιαίους). Με τα χρόνια όμως η σκολίωση μεγάλωνε. Τα τελευταία χρόνια η μέση μου έγειρε πολύ περισσότερο. Είχε κλίση περίπου 80 μοίρες με στροφή, και έφτασε να ακουμπήσει το πλευρό στη λεκάνη μου. Κουραζόμουν γρήγορα και δεν μπορούσα την ορθοστασία. Αισθανόμουν πόνο και δυσφορία στο στήθος, ζάλη και τεράστιο ψυχολογικό βάρος. . . Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη μέρα που βρήκα στο ίντερνετ την ιστοσελίδα του backcare. Έκλαιγα από τη χαρά μου για τα καλά νέα. Ήταν καταπληκτικό! Επιτέλους νέες πρωτοποριακές και ασφαλείς μεθόδους για τη σπονδυλική μου στήλη!! Από την πρώτη στιγμή που γνώρισα τον κ. Ιωάννη Καρνέζη κατάλαβα ότι ήμουν σε καλά χέρια. Ο τρόπος που με αντιμετώπισε ήταν άψογος.
Πρώτη φορά μπόρεσα να κουβεντιάσω με γιατρό έτσι απλά, και φιλικά το πρόβλημά μου (χωρίς καμία συναισθηματική φόρτιση). Ήταν ο γιατρός που αντιλαμβανόταν πλήρως την κατάστασή μου και ήξερε τις εμπειρίες μου πριν καλά-καλά τις εκφράσω. Αισθάνομαι πολύ τυχερή που βρέθηκε την κατάλληλη στιγμή στο δρόμο μου πριν τα επώδυνα συμπτώματα προξενήσουν μόνιμη βλάβη στον οργανισμό μου. Mου εξήγησε απλά, πως μπορούσε να βελτιωθεί πολύ η κατάσταση της μέσης μου με χειρουργική επέμβαση. Η επέμβαση για μένα ήταν πλέον μονόδρομος. Με τη συμπαράσταση της οικογένειας μου το αποφάσισα. Η εγχείρηση ήταν πολύ σοβαρή (πολύωρη) και είχε τους πόνους της. Έγινε δέσιμο των εφτά τελευταίων σπονδύλων με τη λεκάνη. Χρησιμοποιήθηκαν 18 μεταλλικές βίδες, 2 βέργες και ειδικά τεχνητά μοσχεύματα. Ψήλωσα περίπου 8 εκατοστά.
Περπάτησα από τη δεύτερη ημέρα μόνη μου (χωρίς μπαστούνι) με τη παρότρυνση του γιατρού και των φυσιοθεραπευτών. Είχα έντονα εντερικά προβλήματα λόγω ευερέθιστου εντέρου. Άλλαξε θέση όλη η κοιλιακή μου χώρα. Έμεινα στο νοσοκομείο εφτά ημέρες. Η οικογένειά μου και το νοσηλευτικό προσωπικό ήταν πάντα δίπλα μου αυτές τις δύσκολες ώρες. Τους ευχαριστώ θερμά όλους. Κατά τη διάρκεια της ανάρρωσης ένοιωσα να ενεργοποιείται ένα κομμάτι του εαυτού μου που χρόνια κοιμόταν. Όπως ένα μωρό μαθαίνει κινήσεις. Μαθαίνει σιγά-σιγά που βρίσκονται τα μέλη του. Επίσης, ένοιωσα ένα αίσθημα επαναλειτουργίας του μυαλού μου. Τα έντονα συναισθήματα που βίωσα ήταν μια διαφορετική εμπειρία, που δεν την περίμενα. Αξίζει να σημειώσω τον άριστο τρόπο επικοινωνίας με το γιατρό, ο οποίος μου προσέφερε τις υπηρεσίες του σε όλη τη διάρκεια της ανάρρωσης. Την άμεση και αποτελεσματική τηλεφωνική επαφή που είχα μαζί του, είτε για ψυχολογική υποστήριξη, είτε για συμβουλές ή οδηγίες ότι ώρα τις χρειάστηκα. Όμως όλα έχουν πάει πολύ καλά. Η περιοχή της μέσης μου είναι τώρα ομοιόμορφη και υπάρχει μόνο μία κοκκινωπή κάθετη γραμμή μήκους 27 εκατοστών. Αυτό δείχνει την άψογη εκτέλεση της επέμβασης που έδωσε το καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα. Και φυσικά, το αποτέλεσμα μετράει. Έχω ήδη αρχίσει καθημερινό περίπατο για εξάσκηση σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού καθώς και τις συνηθισμένες μου καθημερινές ασκήσεις. Βρίσκομαι ακόμα σε στάδιο ανάρρωσης και αισθάνομαι τη μέση μου πολύ δυνατή. Ο γιατρός με την ομάδα του έπραξε για μένα το καλύτερο. (Είχε καλύτερο αποτέλεσμα από το αναμενόμενο. Έχεις πολύ δυνατά οστά! μου είπε την επόμενη μέρα ο γιατρός). Τον ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου. Να είναι πάντα καλά, να μπορεί να βοηθάει τους ανθρώπους που έχουν την ανάγκη του. Ευχαριστώ πολύ!
Ακτινογραφία οσφυϊκής σκολίωσης μεγάλου βαθμού
ΓΜ
Αθήνα
Ένα χρόνο μετά το απόλυτα επιτυχημένο χειρουργείο μου… Είμαι 41 ετών. Στην ηλικία των 17 ετών, οι γιατροί διέγνωσαν διπλή σκολίωση (θωρακικής και οσφυϊκής μοίρας) και συνέστησαν τη χρήση κηδεμόνα. Το εν λόγω θεραπευτικό μέσο το χρησιμοποίησα για μικρό χρονικό διάστημα, αφού -όπως διαπιστωνόταν κατά τη διάρκεια των τακτικών επισκέψεών μου στο γιατρό που με παρακολουθούσε – δεν είχε απολύτως κανένα αποτέλεσμα, ούτε σταθεροποίησε, ούτε βελτίωσε και πολύ περισσότερο δεν διόρθωσε τη σκολίωσή μου. Αντιθέτως, ήταν για μένα μια πηγή άγχους με όλες τις αρνητικές συνέπειες στην ψυχολογία μιας εφήβου. Λανθασμένα δε, εκτιμήθηκε ότι η σκολίωσή μου δε θα επιδεινωθεί και μου υπεδείχθη συντηρητική θεραπευτική αγωγή (τακτική άσκηση και μια σειρά εξειδικευμένων ασκήσεων). Στα χρόνια που ακολούθησαν η σκολίωσή μου συνέχισε σταδιακά και σταθερά να εξελίσσεται και να επιδεινώνεται, με αποτέλεσμα να υποφέρω από πόνους στη μέση, οι οποίοι – τα τελευταία δύο χρόνια – με ακινητοποιούσαν για αρκετές ημέρες. Αναζήτησα ιατρική βοήθεια. Ο γιατρός που επισκέφθηκα αρχικά, χρησιμοποίησε τον όρο “αναπηρικό χειρουργείο” και η συνολική του στάση και αντιμετώπιση με έφεραν σε τέτοια ψυχολογική θέση, ώστε δεν ήθελα καν να αντιμετωπίσω το πρόβλημά μου. Για τον κ. Καρνέζη και την ομάδα του είχα ήδη διαβάσει δημοσιεύματα στον αθηναϊκό τύπο, ενώ αναζήτησα και επιπλέον πληροφορίες στο διαδίκτυο, των οποίων την εγκυρότητα επιβεβαίωσε και συγγενικό μου πρόσωπο, που τύγχανε να γνωρίζει την επιτυχημένη του πορεία στον ιατρικό χώρο.
Από την πρώτη επίσκεψη στο ιατρείο του, μου ενέπνευσε εμπιστοσύνη και ασφάλεια, καθώς η όλη του φυσιογνωμία αποπνέει μέτρο, ευγένεια και πολιτισμό. Μου εξήγησε το σοβαρό βαθμό επιδείνωσης της σκολίωσής μου (65μοίρες)- μέχρι τότε πίστευα ότι είχε παραμείνει στα αρχικώς διαγνωσμένα επίπεδα – και κατανόησα ότι τα όποια προβλήματά μου προέρχονταν μόνο από την επιδεινούμενη σκολίωσή μου, η οποία ποτέ δεν αντιμετωπίσθηκε σωστά. Με ιδιαίτερη ευαισθησία και ευγένεια μου εξήγησε ότι η σκολίωσή μου αντιμετωπίζεται επιτυχώς χειρουργικά, έτσι ώστε να αφενός να διορθωθεί και αφετέρου να σταθεροποιηθεί και με τρόπο ακριβή, σαφή και ιδιαίτερα επεξηγηματικό, μου παρουσίασε την όλη διαδικασία. Μπήκα στο χειρουργείο σχεδόν με σιγουριά, ενώ δεν ξεχνώ την ευγενική υποστήριξη και προσέγγιση τόσο του ιατρού, όσο και της ομάδας του, που με εμψύχωναν διαρκώς. Την επόμενη μέρα του χειρουργείου όχι απλώς μπόρεσα να καθίσω σε καρέκλα – όπως με είχε διαβεβαιώσει ο κ. Καρνέζης – αλλά σηκώθηκα και περπάτησα. Το γεγονός αυτό με έχει εντυπωσιάσει ιδιαίτερα, λαμβανομένων υπ’ όψη των δυσκολιών και της ιδιαιτερότητας ενός χειρουργείου στο σύνολο σχεδόν της σπονδυλικής στήλης. Η παραμονή μου στο νοσοκομείο ήταν ολιγοήμερη και κατά τη διάρκειά της είχα συνεχώς την υποστήριξη του ιατρού μου και της επιστημονικής του ομάδας. Η επέμβασή μου στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, απέκτησα, επιτέλους, ίσια στάση, ψήλωσα περίπου 5 εκατοστά, η ανάρρωσή μου διήρκεσε περίπου ενάμιση μήνα, δεν ένιωσα καθόλου πόνο, δεν χρειάστηκα φυσικοθεραπεία, όλα εξελίχθηκαν όπως μου τα είχε περιγράψει ο γιατρός μου και στους τρεις μήνες επέστρεψα στην εργασία μου και σε όλες τις προηγούμενες δραστηριότητές μου. Σήμερα, ένα χρόνο μετά, έχει αλλάξει ο τρόπος που στέκομαι, που κάθομαι, που βαδίζω, που εκτελώ όλες τις κινήσεις και τις δραστηριότητές μου. Χαίρομαι πραγματικά την ίσια στάση του σώματός μου και αυτό με γεμίζει χαρά και μου δίνει δύναμη και αυτοπεποίθηση. Κάνοντας δε, έναν απολογισμό το πρώτο πράγμα που σκέφτομαι, είναι το πόσο απλά και τελικά … εύκολα, έγιναν όλα! Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που μου δίνεται η δυνατότητα να πω δημόσια ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, στο γιατρό μου κ. Ιωάννη Καρνέζη και στην ομάδα του, όχι επειδή έτσι συνηθίζεται ή από υποχρέωση, αλλά πραγματικά από καρδιάς. Του εύχομαι προσωπική ευτυχία, συνεχείς επιτυχίες στην ήδη καταξιωμένη επιστημονική του πορεία και να είναι πάντα καλά, ώστε να μπορεί να επιλύει – με την ιδιαίτερη ευαισθησία και την ευγένεια που τον διακρίνει - τα προβλήματα των ασθενών του, βελτιώνοντας τις συνθήκες ζωής τους και χαρίζοντάς τους το πολύτιμο δώρο που εγώ ήδη απολαμβάνω: ποιότητα ζωής.
ακτινογραφία σπονδυλικής στήλης με σκολίωση
XB
Αθήνα
Ένα θερμό ευχαριστώ τόσο για το ιατρικό προσωπικό και ειδικά το team των γιατρών που έκαναν την επέμβαση κ. Ι. Καρνέζη, κ. Νομικό και τον αναισθησιολόγο της ομάδας κ. Καλακώνα, όσο και για το νοσηλευτικό προσωπικό που με ευγένεια και ευχαρίστηση προσέφεραν τις υπηρεσίες τους. Συγχαρητήρια. Η λειτουργία της ομάδας είναι άψογη σε όλα τα επίπεδα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον γιατρό μου για την επιτυχία της επέμβασης και για την ψυχολογική υποστήριξη που μου παρείχε.
φωτογραφία κοπέλας 15 ετών με σκολίωση
ΕΜ
Θεσσαλονίκη