Καλύτερα τα αποτελέσματα της Κυφοπλαστικής όταν γίνεται εντός δύο μηνών από το κάταγμα

  • Κυφοπλαστική

Στο ερώτημα “Το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο όσο κι αν καθυστερήσoυμε το χειρουργείο”; απαντούν σχετικές μελέτες που δημοσιεύτηκαν σε διεθνή ιατρικά περιοδικά.

Μελέτη από την πανεπιστημιακή κλινική της Οζάκα στην Ιαπωνία που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Orthopaedic Science παρουσιάζει τα τελευταία αποτελέσματα μίας κλινικής ερευνητικής μελέτης 72 συνολικά ασθενών που αντιμετωπίστηκαν με διαδερμική κυφοπλαστική για συμπιεστικά οστεοπορωτικά κατάγματα σπονδύλων.

Η μελέτη συνέκρινε τα αποτελέσματα μεταξύ δύο ομάδων ασθενών. Συγκεκριμένα μεταξύ των ασθενών που αντιμετωπίστηκαν με διαδερμική κυφοπλαστική εντός δύο μηνών από την έναρξη του πόνου και εκείνων των ασθενών που αντιμετωπίστηκαν μετά τους πρώτους δύο μήνες από την έναρξη του πόνου. Τα αποτελέσματα της νέας αυτής κλινικής μελέτης έδειξαν ότι στους ασθενείς που η διαδερμική κυφοπλαστική πραγματοποιήθηκε μέσα σε διάστημα λιγότερο των δύο μηνών το επίπεδο του πόνου (οσφυαλγία) βελτιώθηκε σημαντικά περισσότερο σε σχέση με τους ασθενείς που η κυφοπλαστική πραγματοποιήθηκε μετά το διάστημα αυτό. Επίσης, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι στους ασθενείς που η διαδερμική κυφοπλαστική πραγματοποιήθηκε πριν τους δύο μήνες υπήρχε σημαντικά μεγαλύτερη διόρθωση της γωνίας κύφωσης όσο και του τελικού ύψους των σπονδύλων που είχαν υποστεί καθίζηση.

Κυφοπλαστική

Η κυφοπλαστική είναι μια ελάχιστα επεμβατική μέθοδος θεραπείας των καταγμάτων της σπονδυλικής στήλης. Λίγες εξελίξεις στην ιατρική έχουν βελτιώσει τόσο θεαματικά την ποιότητα ζωής των ατόμων προχωρημένης ηλικίας που συχνά παθαίνουν κατάγματα σπονδύλων. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερες λεπτομέρειες για την μέθοδο στη σχετική σελίδα.

Dektop CTA Mobile CTA