Ρομποτική Χειρουργική

Η Ρομποτική στην Σπονδυλική Στήλη

Εάν έχετε διαγνωστεί με χρόνιο πόνο στη μέση, κάταγμα σπονδύλου ή παραμόρφωση της σπονδυλικής στήλης (σκολίωση ή κυφωση), η λύση μπορεί να είναι η χειρουργική επέμβαση που ονομάζεται σπονδυλοδεσία. Μια επιτυχημένη σπονδυλοδεσία πετυχαίνει την οριστική σταθεροποίηση στην σωστή θέση των  σπονδύλων που προκαλούν τον πόνο ή την παραμόρφωση και αποτρέπει τον ερεθισμό των παρακείμενων νεύρων. 
Για την σταθεροποίηση των σπονδύλων συχνά χρησιμοποιούμε ειδικά ορθοπαιδικά χειρουργικά υλικά όπως ράβδους και βίδες σε συνδυασμό με οστικά μοσχεύματα. Για μεγαλύτερη ακρίβεια και ασφάλεια, έχουμε τώρα στη διάθεσή μας την Ρομποτική Τεχνολογία.

Πώς μας βοηθά η νέα Ρομποτική Τεχνολογία

Η διαδικασία ξεκινά με τον προεγχειρητικό έλεγχο. Χρησιμοποιούμε τον συνδυασμό ενός ισχυρού εξειδικευμένου υπολογιστή και ιδιαίτερα εξελιγμένου λογισμικού για να σχεδιάσουμε ακριβώς πού και πώς θα χειρουργήσουμε την σπονδυλική στήλη. Ο προεγχειρητικός προγραμματισμός περιλαμβάνει όλες τις λεπτομέρειες της επέμβασης, σε βαθμό που η χειρουργική επέμβαση έχει ουσιαστικά ψηφιακά ολοκληρωθεί επιτυχώς πριν καν ξεκινήσει! Στη συνέχεια, αφ’ ενός ο αυτοματοποιημένος ρομποτικός ‘βραχίονας’ διατηρεί  σε όλη τη διάρκεια της επέμβασης τα βασικά χειρουργικά όργανα στην ακριβή τους θέση, εφ’ ετέρου το σύστημα πλοήγησης μας βοηθά να οπτικοποιήσουμε την τρισδιάστατη ανατομία της σπονδυλικής στήλης σε πραγματικό χρόνο. Έτσι, με  τη ρομποτική καθοδήγηση εκτελούμε με ευχέρεια το χειρουργικό μας σχέδιο ολοκληρώνοντας την χειρουργική επέμβαση γρήγορα, με ελάχιστη παρεμβατικότητα και με υψηλή ακρίβεια.

Επιγραμματικά

Επιγραμματικά, το χειρουργικό ρομποτικό σύστημα καθοδήγησης τελευταίας γενιάς:

– Βοηθά στον προγραμματισμό της χειρουργικής διαδικασίας πάνω σε τρισδιάστατες εικόνες της ανατομίας του κάθε συγκεκριμένου ασθενούς,

– Επιτρέπει την απεικόνιση της ανατομίας σε πραγματικό χρόνο

– Παρέχει υψηλή χειρουργική ακρίβεια με ρομποτική καθοδήγηση,

– Επιτρέπει να μειωθεί στο ελάχιστο η χειρουργική παρέμβαση ώστε να επιταχυνθεί η πλήρης αποκατάσταση.

Κλείστε ραντεβού

Επικοινωνήστε με τον Ορθοπαιδικό Χειρουργό και Χειρουργό Σπονδυλικής Στήλης Δρ. Ιωάννη Καρνέζη, για να σας κατευθύνει με σοβαρότητα και επαγγελματισμό.